Skole for kirke og teologi
 

 
     

Studiekredse

  
 

 

   

 

Litteratur og kristendom  AFLYST! 

Studiekreds ved Lotte Boas

 

Den 9. januar, 23. januar og 5. februar i Fredens kirkes sognehus kl. 10.00-13.00

 

Når litteratur og kristendom mødes opstår et frugtbart landskab. Her findes historier om at være menneske, som vi kan spejle vores egne livtag med livet, glæden, sorgen, gaverne og opgaverne i. Gennem litteraturen får vi både de gode historier om livet og modhistorierne  om, hvor galt det kan gå, når mennesker ikke passer godt på hinanden.

 

I kirkeskolens studiekreds skal vi stifte bekendskab med både klassisk og moderne litteratur. Vi skal læse en enkelt roman, noveller og uddrag af romaner. Vi skal læse Thomas Mann, Naja Marie Aidt og Linn Ullmann mfl.

 

Deltagerne bedes erhverve sig (gerne gennem biblioteket) Linn Ullmanns roman "Nåde", som skal være læst til første gang vi mødes. Herefter udleveres noveller og romanuddrag. 

 

Studiekredsen ledes af sognepræst ved Fredens kirke, Lotte Boas.

 

 

Kirkens musik i dag og i fremtiden AFLYST! 

Studiekreds ved Poul Chr. Balslev

 

Den 30. januar, 6. marts og 20. marts i Vor Frue kirke kl. 10.00-13.00

 

Studiekredsen tager udgangspunkt i musikkens betydning i vores gudstjenester og kirkelige handlinger i dag. Er betydningen anderledes nu end tidligere, og hvordan bliver musikken brugt til at forkynde og understøtte det budskab, som kirken forkynder?

 

Udover musik, der bliver fremført af kirkens ansatte orgnister og korsangere, vil der også være fokus på menighedens musikalske rolle i vores højmesse i dag. Det være sig både salmesangen (med særlig fokus på de nyskrevne salmer) men også menighedssvar og den "musikalske liturgi". Kan vi involvere vores menigheder endnu mere i de musikalske led i en tid, hvor folk gerne vil det særlige fællesskab, der opstår, når vi synger sammen?

 

 
     

  

              
Hosted by UptimeSkole for kirke og teologi